Skip to content

Wie is Ymke ? 

Ymke van Zwoll is freelancejournalist, tekstschrijver, redacteur, storyteller, copywriter. Geef het beestje een naam. Het komt erop neer dat Ymke tot alles in staat is, als haar pen er maar aan te pas komt. Van interviews, reclameslogans, brochures, blogs en persoonlijke verhalen tot reportages, schoolgidsen en websiteteksten.

Luisteren, doorgronden en woorden geven aan wat anderen in hun hoofd hebben, dat is wat Ymke doet. Al bijna 30 jaar. Op dit moment schrijft ze ondermeer voor glossy magazines als LINDA., Happinez, Psychologie Magazine, Margriet, FD Persoonlijk of Vogue Living, maar ook voor commerciële en zakelijke opdrachtgevers, Rabobank bijvoorbeeld, en verschillende onderwijsinstellingen.

Waarom doet Ymke wat ze doet? 

Omdat ze graag puzzelt met zinnen en speelt met woorden. Omdat ze ervan houdt vertelde verhalen te boetseren tot een geheel. Omdat ze als kind al wilde weten welk levensverhaal er achter een voordeur schuilde. Omdat ze persoonlijke en intieme onderwerpen bespreekbaar mag maken. En omdat ze leergierig is. En nieuwsgierig. Als iemand bevlogen vertelt over iets wat hem of haar bezighoudt, is Ymke één en al oor. Ook als het niet over de grote dingen des levens gaat, maar het gespreksonderwerp een huisdier is, een innovatieve techniek of de rebranding van een sneakersmerk.

Creatief brein Een pen die raakt Een kunstenaar met woorden Hapklare taal  Met een kop en een staart  En af en toe een knipoog  Zit dicht op de huid Maatschappelijk en commercieel